Over mij

Bianca

 

 

 

 

Wijn hoort voor mij bij de mooie momenten van het leven; met een wijntje en mijn voeten in het zand aan het strand. Etentjes met vrienden, mijn man of familie, proostend op onze gezondheid, of de jarige of dat zoon 2 zijn eigen naam kan schrijven. Koken, mijn andere passie, al nippend aan een mooie rode, of witte. Dat moment op de avond dat de kids op bed liggen, de koffie op is, en we onder het genot van een wijntje gaan genieten van de rust, of een goede serie of film op tv.

Wijn is altijd de rode draad geweest, samen met goed eten, en daarom verbonden met wie ik ben. Toen ik in Nieuw- Zeeland woonde, ik ben geboren in Auckland en heb er drie jaar gewoond en gewerkt als twintiger, woonde ik tussen de wijngaarden en ben ik menig wijnfestival afgegaan. Van daaruit was het ook een korte reis naar de Barossa Valley en McLaren Vale in Australië, natuurlijk naar de wijngaarden. In Frankrijk ben ik naar de Champagne streek geweest, in Italië naar Toscane en in Duitsland naar de Moezel. En Nederland natuurlijk niet te vergeten! Overal heb ik kennis opgepikt, en de liefde en de vakmanschap gezien waarmee de wijnmakers hun wijn maakten. Om dan de wijn te proeven, met in je hoofd alles wat de druif heeft moeten doorstaan om uiteindelijk wijn te worden, dat is een beleving op zich en fascineert mij elke keer weer.

Het Wijnbrevet (SWEN-2) heb ik inmiddels op zak en ik start in augustus 2015 met de opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie! Daarna door voor Magister Vini? Laten we de (druiven)stok maar meteen hoog leggen;-). Via de blog zal ik vanalles blijven delen, met jullie, mijn publiek. Van wijnweetjes, wijninfo, wijngadgets en wijnproeverijen tot wijn hotspots en de wijnen zelf.

Wijnologie

Per 1 januari 2015 start Wijnologie (=de leer van wijn) als bedrijf, een droom die uitkomt! Met genieten, plezier en gezelligheid voorop, iets leren over wijn, thuis of op locatie. Een verjaardag, een vrijgezellenfeest, iets te vieren of zomaar een gezellige avond met vrienden of familie? Een event helemaal op maat gemaakt, met of zonder catering? Ik regel het graag, op een enthousiaste, duidelijke en transparante manier! Mijn motto:

Good wine starts & ends with a Smile!

Proost, Santé, Salute,

Bianca van der Ven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s