Meesterlijk – Design en Ambacht, Amsterdam

Meesterlijk

Hier ben ik zo enthousiast over, ik moet er gewoon iets over schrijven! Ok, er zijn zeker raakvlakken met wijn, vandaar mijn aanwezigheid op de persbijeenkomst vanmorgen, maar ook zonder ‘wijnzaken’ is het zeker een bezoek waard; Meesterlijk – design en ambacht. Meesterlijk is dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en belooft net als voorgaande jaren een drukbezocht evenement te worden. Het evenement staat volledig in het teken van mooie, authentieke en kwalitatief hoogwaardige producten. Het is het toneel waar traditioneel vakwerk en hedendaagse vormgeving hand in hand gaan. Je kan zowel zien wat de herkomst van een product is als de liefde en toewijding waarmee het vakmanschap wordt uitgeoefend. In de wijnwereld wel bekend!

Voor de foodies en wijnliefhebbers

Op dit unieke evenement laat Nicole Uniquole, initiatiefnemer en bedenker van het concept, designers, modeontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden elkaar ontmoeten. Ik ging op zoek naar de raakvlakken met wijn en die waren er genoeg:

  • De meiden van Vinoos by Ams met The Real Wine Gums. Nu in de Linda en straks op de première van Gooische Vrouwen 2. Proeven mag! 😉
  • Esther Derkx met feestelijke wijn-, champagne- en portglazen van Royal Leerdam, die voorzien zijn van een afbeelding van dansende, springende en zwevende figuren. De lichamen draperen zich om het glaswerk en lijken zo gevangen te zijn in het glas. Prachtig!
  • Janna Rijpma, internationaal wijn en culinair expert, met N.O.M.O.H. wat staat voor Neus, Ogen, Mond, Oor, Hand. Een totaalbeleving waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van alle zintuigen. Proef je hetzelfde als je in het donker bent? Of luistert naar je favoriete muziek? Alleen de beleving kan het antwoord geven.
  • Bibi Smit met de door haar ontworpen èn handgeblazen feestelijke wijnglazen, die vol fonkeling en beweging zitten, van het geribbelde steeltje tot de drie propeller elementjes, die de kelk omhoog lijken te stuwen!

unnamed (6)  unnamed (7) unnamed (9)  unnamed (8)

Wereldprimeur: 3-Sterren Food Masters 

Speciaal tijdens Meesterlijk wordt een zinnenprikkelende gastronomische wereldprimeur gelanceerd. Rondom sfeervolle extra lange tafels van ontwerper van Joost, zal een uitzonderlijke combinatie van cider, chocola en koffie worden gepresenteerd. Gijsbert Bianchi, voorheen bekend van restaurant Zuid Zeeland, en oud-sectorvoorzitter restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, brengt de beste experts en hun kwaliteitsproducten bijeen.

Verder…

…is er nog veel meer om op te noemen. Het is een feest voor je ogen en je smaakpapillen! Buiten staan er foodtrucks en stalletjes met allerlei heerlijks (van burgers en pies tot supersapjes en tasty bio-bites). Er is heerlijke Cider van Pomme d’Or. Maar behalve eten en drinken vooral prachtige design en toegepaste kunst. Soepele leren tassen, linnen tafelkleden, met de hand gemaakte herenschoenen en handgeschilderd behang zijn maar een kleine greep uit de enorme selectie. De liefde en sprankeling van de ontwerpers wanneer zij over hun concepten spreken, de locatie, de aankleding, het eten, het drinken. Alles klopt! Zo fijn, ik denk dat ik gewoon nòg een keer ga voordat ik weer een jaar moet wachten!

unnamed (10)  unnamed (12)

Meesterlijk 2014 is van 28-30 november in de Westergasfabriek, Amsterdam. Openingstijden zijn van 12-18 uur en entree kost €10,- (kids onder 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s