Pulltex AntiOx – WijnStopper

pulltex_antiox_winestopper

Als je een fles wijn na het openen weer wilt afsluiten om op een ander moment te drinken (omdat je niet altijd een hele fles wijn in één keer drinkt toch?) is het raadzaam om de lucht in de fles te verwijderen. Waarom? Omdat de lucht zuurstof bevat en ervoor zorgt dat de wijn oxideert en verouderd, met alle veranderingen in de smaak als gevolg. Je kent waarschijnlijk de vacuümpomp wel, een pompje waarmee je een fles wijn na gebruik weer vacuüm trekt. Prima voor een bewaartijd tot een dag of drie. Maar wil je een fles wijn wel tien dagen of meer kunnen bewaren, denk bijvoorbeeld aan alleenstaanden die elke dag een klein glaasje willen nemen, dan is er een systeem die de smaak perfect kan bewaren; De Pulltex AntiOx – Wijnstopper. Hoe het werkt:

AntiOx grafiek

De AntiOx wijnstopper heeft een afsluitdop die de fles hermetisch afsluit zodat er niet méér zuurstof in de fles komt. Daarbij zit er een koolstoffilter in die actief de oxidatie tegengaat. Hierdoor gaat de verzuring vijf keer trager als bij een traditionele vacuümpomp. Handig is ook de datumring op de wijnstopper; je stelt de datum van opening in en ziet daarna in één oogopslag hoe lang de fles al open is. Verder is het gemakkelijk in het gebruik, niks pompen, hup, dop erop en klaar.

Aangeraden door sommeliers en alom geprezen, een must-have voor iedereen die een wijn in topconditie wil bewaren. Bewaren? Ja, het schijnt te gebeuren… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s