The Real Wine Gums; wijn die je kan eten!

DSC_4583  03_Fotografie Susanne Reuling

Soms kom je iets tegen en dan ben je meteen verkocht! Dat had ik dus toen ik hoorde van The Real WINE gums; met de smaak van WIJN, inclusief geursensatie, tasting èn afdronk. Luxe snoepjes voor volwassenen, eetbare wijn op elk moment van de dag! Dat is toch te gek?

Er zijn momenteel twee smaken; Merlot en Chardonnay. Goed nieuws: wegens het grote succes zijn er twee nieuwe smaken in ontwikkeling; Rode Port en Champagne. Ik kan nu al niet wachten ;-).

Bedenkster en initiatiefneemster Mireille Reuling van Vinoos by AMS licht de achtergrond van the Real WINE gums toe:

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunst stelde ik mezelf de vraag: Hoe kan ik de beleving van wijn vangen zonder dat er daadwerkelijk gedronken wordt? Dit resulteerde in een 3D kunstinstallatie: The WineXperience. Hierin vertaalde ik de beleving van wijn naar alle vijf de zintuigen. The Real WINE gum was een onderdeel hiervan en vertegenwoordigde het smaakzintuig.

Behalve heerlijk om zelf mee te zondigen, zijn de WINE gums ook een superhip en trendy kado; bijvoorbeeld voor die zwangere vriendin die snakt naar een wijntje maar het niet mag, of de BOB die je naar huis brengt na een avond doorhalen met vrienden. Geef een doosje kado bij een flesje wijn, serveer de gums met kaas op de kaasplank of als lekkernij bij het aperitief/digestief. Ideeën genoeg!

foto 5-4  foto 1-6

Goed om te weten is dat de WINE gums geschikt zijn voor vegetariërs, moslims en zwangeren omdat zij geen kunstmatige kleurstoffen of alcohol bevatten. Ze zijn ook gluten-, vet-, noten-, gelatine-, en lactosevrij. Natuurlijk lekker dus!

Bijzonder: Naast de lancering van de Real WINE gum met echte wijn smaak wil Vinoos by AMS ook bijdragen aan een nog gezondere levensstijl. Zij speelt daarop in met een in ontwikkeling zijnde nieuwe variant: The Healthy WINE gum+. Deze heeft de smaak van wijn en bevat polyfenolen uit geselecteerde rode wijn druiven. Polyfenolen zijn antioxidanten en hebben een beschermend effect op hart- en bloedvaten. Gezond snoepen wordt een feit!

Waar te koop? The Real WINE gums zijn exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, de bijenkorfonline en de 9straatjesonline.

 

Vinoos By AMS is ook aanwezig op Meesterlijk, hèt event voor design, food en ambacht in de Westergasfabriek in Amsterdam, van 28 – 30 november 2014. Vanaf 11 oktober in de VIP lounges van het Ziggo Dome, per november op alle vluchten van de KLM en op 4 december op de première van Gooische Vrouwen II in het DeLaMar Theater.                                                                  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s