Homer Simpson Wijn

unnamed (1)

Twee Russische designers, Constantin Bolimond en Dmitry Patsukevich, hebben flessen wijn ontworpen geïnspireerd door en vernoemd naar Homer & Marge Simpson. Zoals je misschien wel is opgevallen zijn de abstracte vlakken van dit aparte design ook deels geïnspireerd op het werk van Pieter Mondriaan (Nederlandse kunstschilder, 1872-1944).

Of deze flessen wel wijn bevatten is eigenlijk nog maar de vraag. De naam van het project is namelijk: “Wijn? Of toch niet?”. Op de label op de achterkant van de fles staat het volgende: “Deze drank is samen met de tekenfilmfiguren tot leven gekomen in 1987. Misschien is het wijn, misschien niet. Wij nodigen je uit om hier zelf achter te komen. De inhoud is al 26 jaar geheim gehouden”.  

De serie, bedacht door Matt Groening, kwam voor het eerst op de televisie in 1987. De serie heeft sinds haar debuut veel prijzen gewonnen, waaronder Emmy Awards.  Wel opmerkelijk dat de designers voor wijnflessen gekozen hebben, aangezien Homer een fervent liefhebber van bier is, genaamd “Duff”.

Waarschijnlijk heeft dit de maken met het feit dat 20th Century Fox, filmmaatschappij en eigenaar van “The Simpsons”, de rechten van dit verzonnen biermerk sterk verdedigt. Zo moesten in 2012 een paar Columbiaanse ondernemers hun bier genaamd “Duff” veranderen in “Duh”, om te voorkomen dat het auteursrecht geschonden zou worden. En een Nieuw-Zeelandse bierbrouwerij “Duff’s Brewery” werd gedwongen in 2002 hun naam te wijzigen in “McDuff’s Brewery”.

Wel te begrijpen dus dat deze Russische designers voor wijn gekozen hebben. Tenminste, als er wijn inzit… 😉

 

BRON: http://www.thedrinksbusiness.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s