Fair Food Festival, Zandvoort

 Sfeer-poster-Fair-Food-Festival-2014
Zondag 17 augustus is het zo ver; dan vindt het eerste Fair Food Festival plaats op het strand van mijn geliefde Zandvoort, bij Safari Club.  Een festival die compleet in het teken staat van eerlijk, gezond en verantwoord eten. Een trend die je waarschijnlijk niet is ontgaan!

Een van de deelnemers is Mariecke Fransen, Personal Lifestyle Coach van Mind Your Step, gevestigd in Zandvoort. Haar passie is om mensen op weg te helpen naar een bewuste, gezonde lifestyle gericht op de drie pijlers: Gedrag, Voeding en Beweging.

En waarom is dit interessant voor Wijnologie?  Zoals je misschien hebt gelezen in mijn artikel over biodynamische wijn zijn er ook binnen de wijnen bewustere keuzes te maken. Mariecke heeft bij het geven van advies voor een gezond en verantwoord eetpatroon ook de wijnen onder de loep genomen. En zondag op het Fair Food Festival kan je bij Mariecke van Mind Your Step (behalve gezond lifestyle advies en meer) ook wijnen bestellen van het Spaanse Wijnhuis Vinos Quixote.

‘Vinos Quixote staat voor het pure genieten van wijnen. Wij willen exclusieve wijnen toegankelijk maken voor iedere wijnliefhebber. Puur, no-nonsense en betaalbaar. Dat is waar het ons om gaat.’ aldus eigenaar Juan Haro.  Er wordt uitsluitend direct gewerkt met kleinere, veelal ecologische wijnboeren. Door deze natuurlijke wijze van wijn produceren ontstaan mooie en verfijnde wijnen zonder toevoegingen van bijvoorbeeld sulfiet of suiker: wijn drinken zonder kater!

Banner VQ_Pagina_1

Het festivalterrein wordt van 11.00 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds bekleedt door diverse foodtrucks, marktkramen, lezingen, workshops en straatmuzikanten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen zoals ‘vegan’ schminken, een springkussen en diverse workshops. Kortom; een dag voor de gehele familie vol educatie, vermaak en plezier! Het festival is GRATIS te betreden en wordt georganiseerd door Calypso Events.

Het adres van Safari Club is Boulevard Paulus Loot 2, 2042 AE te Zandvoort.

See you there? 🙂

 

Voor meer info:

http://www.mindyoursteplifestyle.nl

http://www.fairfoodfestival.nl

http://www.calypsoevents.nl

http://www.safariclub.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s